Wie ben ik

Welkom op de website van Aly Wisse.

P1030441Wie ben ik? Geboren in het mooie dorp Giethoorn in Noord-West Overijssel op een boerderij. Koeien melken, schaatsenrijden en rietsnijden zijn enkele dingen die ik mij goed herinner uit mijn vroege jeugd. Wij woonden aan een doodlopende weg in de Giethoornse polder. Toen ik 9 jaar was werd mijn oudste broer Jan boer op onze boerderij en kocht mijn vader een bedrijf in het dorp Giethoorn en zijn we verhuisd. Voor mij was dit heel fijn, omdat je dichter bij school woonde, in een lintdorp op een boerderij, dus maximale vrijheid maar toch ook dicht bij je vriendinnen.
Toch ook een zeer emotioneel jaar, mijn grote broer Roel kwam buiten zijn schuld om, om het leven bij een verkeersongeluk.

Na mijn middelbare schoolopleiding in Steenwijk ben ik naar Emmeloord gegaan en heb daar de opleiding tot verpleegkundige A gevolgd.
In1982 ben ik samen met mijn man Leo en onze twee zonen naar Zeeland verhuisd. In Colijnsplaat stond de boerderij van de grootouders van Leo, daar wonen we nu 30 jaar later nog steeds. Inmiddels wel in een nieuw huis.

Als boerin heb ik veel bestuurlijk werk opgepakt, in het landbouwonderwijs, in de pluimveewereld voor de landbouworganisatie, plattelandsvrouwen, maar ook voor Interpolis en de Rabobank.
Voor mij een reden om het middelbaar agrarisch onderwijs voor volwassenen te gaan volgen en met een diploma af te ronden.

In de vroege jaren 90 van de vorige eeuw heb ik mij ingezet voor de akkerbouw, ik was zeer nabij betrokken bij de akkerbouwacties.

Enkele jaren later heb ik vier jaar lang een eigen radio programma gehad op omroep Zeeland–> met Aly de Boer op, een live programma van een uur per week over de landbouw in de breedste zin van het woord.

Vanaf 1998 tot begin 2007 heb ik vanuit mijn eigen adviesbureau het maatschappelijk ondernemen voor de gemeente Noord-Beveland uitgevoerd.

Van 2007 tot midden 2008 was ik directeur zorg op Landgoed Rijckholt te Geersdijk hier heb ik als interim manager een nieuwe partikuliere zorginstelling opgezet met een zorghotel.

Op 10 mei 2007 werd aan mij een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Tot mijn grote verrassing werd ik benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

In 2008 ben ik bij Flynth accountants en adviseurs BV in Naaldwijk aan de slag gegaan als subsidieadviseur. In een vast dienstverband van 24 uur per week heb ik daar veel, heel veel subsidies voor diverse ondernemers kunnen aanvragen en trajecten begeleiden. Grote Europese subsidies, WBSO, Duurzame inzetbaarheid, kennisvouchers en plattelandsontwikkeling subsidies. Vanaf januari 2016 ben ik weer als volledig zelfstandige aan de slag, parttime blijf ik natuurlijk wel voor Flynth werken en alle Flynth klanten bedienen, maar met name de reistijd heeft me doen besluiten meer werk in Zeeland te gaan zoeken.